Glumac Branislav Lečić tužio je glumicu Anđelu Jovanović jer je odbila da sa njim glumi u istoj sceni serije “Radio Mileva”.

Lečić traži da mu Anđela Jovanović isplati novčani iznos od 300.000 dinara za “povredu časti i ugleda”, a prvo, pripremno ročište zakazano je za srijedu, 6. mart.

Anđela Jovanović je jedna od glavnih glumica u seriji “Radio Mileva”, dok je Lečić trebalo da se pojavi kao epizodna uloga u četvrtoj sezoni.

Ona je potvrdila za “Blic” da je Lečić podnio tužbu protiv nje za povredu časti i ugleda.

“Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji ‘Radio Mileva’. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale”, rekla je kratko za Anđela Jovanović, ne želeći da govori o detaljima „neprijatnog iskustva iz prošlosti“.

U Lečićevoj tužbi u koju je “Blic” imao uvid, navodi se da „kada je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije “Radio Mileva”, javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta“.

U tužbi se dalje tvrdi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću „imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije“.

Podsjetimo, Lečića je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao 2012. godine, ali je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo taj slučaj.Izvor:
Share.