Naravno da ću se odazvati pozivu Tužilaštva, gde sam pozvan u svojstvu građanina, a ne optuženog. Ja sam u medijima već osuđen kao silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer, rekao je Branislav Lečić povodom poziva da u policiji u petak da izjavu o navodima glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

„To je moglo svakome da se desi, da bude tako optužen, tako anatemisan, što pokazuje da mi nemamo pravnu državu, optužbe preko medija pokazuju da smo mi horda, a ne uređeno društvo, jer bi u suprotnom čekali stav državnih organa, pa onda izrekli presudu o nekome. Postavljam javnosti pitanje: da li i jedna i druga strana u ovom postupku imaju pravo da kažu svoju istinu pred pravosudnim organima, ili su mi mediji već zakazali javno streljanje, a ja samo treba da dođem u beloj košulji i da me javno streljaju“, poručio je Branislav Lečić.

On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao „ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja“, već da su imali poslovni odnos. On se, takođe, izvinio Danijeli Štajnfeld i, kako je rekao, svakoj ženi koja se setila ugroženom, potcenjenom ili poniženom ako ju je on „u bilo trenutku, u bilo kom potezu, nekoj misli, slučajnom gestu, ili namernom gestu uvredio, povredio, ponizio“.

On je pozvao glumicu da snimljeni razgovor njih dvoje, koji se pojavio u nekim medijima i koji je navodno dokaz u postupku, objavi u celini.

Radi se o snimku razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina posle navodnog silovanja.

Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu o silovanju u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca.

Poziv Lečiću potvrđen je Tanjugu iz Višeg javnog tužilaštva, koje u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeldove.

Portparol Tužilaštva Ivanka Rakočević precizirala je da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor.Izvor:
Share.