in

Lažni američki vojnik prevario ženu iz Doboja: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM i nestao

Slučaj prevare zabilježen je juče u Doboju kada je jednu ženu iz ovog grada prevario nepoznati muškarac koji joj se javio putem interneta predstavljajući se kao vojnik SAD-a u Siriji, rekavši da je zainteresovan za brak.

Kako kažu u Policijskoj upravi Doboj, 19. aprila obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da ju je prevarila nepoznata osoba koja se predstavila kao “vojnik SAD-a” koji se trenutno nalazi u Siriji.

“Oštećena osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila da će se vjenčati te da će joj on na adresu poslati paket u kojem su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje, kao i veća količina novca, te je rekao da će joj njegov agent sve donijeti na kućnu adresu”, kažu iz PU Doboj.

Navode da je potom oštećena stupila u kontakt s njegovim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem “Western Uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevare”, navode iz PU Doboj.

Zbog sukoba sa Rusijom, Češka odustala od Sputnjika: Koristiće vakcine koje nemaju

Izetbegović: Ako bude rata spreman sam da stanem ispred ljudi