in

Lažni američki vojnik prevario ženu iz Doboja: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM i nestao

Slučaj prevare zabilježen je juče u Doboju kada je jednu ženu iz ovog grada prevario nepoznati muškarac koji joj se javio putem interneta predstavljajući se kao vojnik SAD-a u Siriji, rekavši da je zainteresovan za brak.

Kako kažu u Policijskoj upravi Doboj, 19. aprila obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da ju je prevarila nepoznata osoba koja se predstavila kao “vojnik SAD-a” koji se trenutno nalazi u Siriji.

“Oštećena osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila da će se vjenčati te da će joj on na adresu poslati paket u kojem su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje, kao i veća količina novca, te je rekao da će joj njegov agent sve donijeti na kućnu adresu”, kažu iz PU Doboj.

Navode da je potom oštećena stupila u kontakt s njegovim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem “Western Uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevare”, navode iz PU Doboj.

Šta mislite o članku?

89 bodova
Upvote Downvote

Zbog sukoba sa Rusijom, Češka odustala od Sputnjika: Koristiće vakcine koje nemaju

Izetbegović: Ako bude rata spreman sam da stanem ispred ljudi