in

Kineskinji koja je u SAD-u prebila napadača donirali milion dolara. Sve će pokloniti

76-GODIŠNJA Kineskinja koja je prošle nedelje pretukla napadača u San Franciscu planira dati sve prikupljene donacije organizacijama koje se bore protiv rasizma prema azijsko-američkoj zajednici.

Do srijede naveče je za medicinske troškove Xie Xiaozhen putem kampanje na GoFundMeu prikupljeno više od 933.630 američkih dolara.

“Xie je rekla kako ne smijemo posustati u borbi protiv rasizma i da se trebamo protiv njega boriti sve do svoje smrti, ako je potrebno. Također je više puta kazala kako će sva sredstva prikupljena tokom kampanje na GoFundMeu donirati azijsko-američkoj zajednici za borbu protiv rasizma”, rekao je John Chen, Xiein unuk, a prenosi South China Morning Post.

Pretukla napadača

Xie Xiaozhen, koja već 26 godina živi u San Franciscu, napadnuta je prošle srijede.

“Vrlo je traumatizirana i uplašena. Desno oko joj još uvijek krvari i ništa ne vidi”, ispričala je nakon napada njezina kći Dong-Mei Li.

Xie Xiaozhen je kazala kako je čekala na semaforu kada ju je napadač udario u lijevo oko. Instinktivno se počela braniti i nanijela je takve povrede nasilniku da je on završio na nosilima.

“Pronašla je štap i počela ga udarati”, kazala je njezina kći.

76-godišnjakinja je nakon incidenta snimljena kako drži vrećicu s ledom na licu, dok je napadač na nosilima ležao krvav. Policija je kasnije priopćila da su i napadač i žrtva prebačeni u bolnicu radi liječenja.

Premijer Kanade: Putina malo interesuje šta Zapad misli o njemu

Savjetnik Turkovićeve postavljen na čak tri od pet funkcija u MIP-u