in

Jutjuber prebio MMA borca i ponudio revanš: „Tvoj teren i 10 miliona dolara“

Poznati jutjuber Džejk Pol izašao je kao pobednik iz bokserskog dvoboja u ringu sa MMA šampionom Nejtom Dijazom. U borbi koja je trajala svih 10 rundi, Amerikanac je do sedme pobede u karijeri stigao jednoglasnom odlukom sudija.

Bacao je Džejk Pol, koji nosi nadimak „Problematični klinac“ na bod bivšeg MMA šampiona kom je ovo bila prva borba otkako se razišao sa UFC organizacijom, te mu je ovo bio debitantski nastup u boksu.

Priredili su spektakl za pamćenje publici u „Amerikan Erlajns centru“, areni u kojoj svoje mečeve igraju Dalas Maveriksi, jutjuber i nekadašnji UFC prvak koji se u prošlosti borio u oktagonu sa Konorom Mekgregorom, a sada je doživeo da ga pretuče jutjub zvezda koja je prethodne tri godine trenirala boks.

Jasno je da je u međuvremenu Pol nabacio poprilične mišiće, radio je i na tehnici udarca, što se jasno videlo već od samog starta borbe, kada je slao na na pod svog rivala serijom izuzetno jakih i preciznih udaraca. Zbog toga i ne čudi odluka sudija da posle maksimalnih 10 rundi, presude u Džejkovu korist – 97:92, 98:91, 98:91.

Publika je konstantno bila na strani Nejta Dijaza, koji je poznat po svom nonšalantnom stilu borbe, što se njima i te kako dopada, ali mu to nije pomoglo u ringu sa Džejkom Polom.

Iako je prvobitno bilo planirano da borba traje osam rundi, na predlog jutjubera boksovali su čak 10, a osetno umorniji bio je Nejt Dijaz.

Trpeo je MMA šampion ozbiljne udarce već u prvoj rundi, kasnije i trećoj i petoj, pa je na kraju upisao poraz u debitantskom nastupu u ringu.

Publika je izviždala „Problematičnog klinca“ u trenucima kada je davao izjavu posle pobede, gde je pozvao Dijaza na revanš.

„Težak je i čvrst momak. On je pravi ratnik. Izdržao je snažne udarce i ostao na nogama. Nudim mu revanš na njegovom terenu, u oktagonu u meču od 10 miliona dolara. Eto, ja sam dobio u ringu, vodim 1:0, ima priliku da poravna rezultat“, rekao je Džejk Pol.

Dačić: “Oluja” najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata

Pucnjava na koncertu Aleksandre Prijović u Mostaru