in

Hrvatska nije za “cajke”? Evo kako je Arena Zagreb izgledala prije dvije sedmice

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio koncert na kojem je trebao nastupiti Duško Kuliš sa gostima, a odbio ih je ugostiti i osječki gradonačelnik Ivan Radić, turbofolk, odnosno “cajke” su postale tema zbog koje se ponovno lome koplja.

Ka Kulišem su trebali da se pojave na bini Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, pa je publika ostala uskraćena i za njihove nastupe. I dok neki nemaju ništa protiv održavanja turbofolk koncerata, drugi se zgražaju uz argument kako Hrvatska nije mjesto za „cajke“. Indeks HR je objavio fotografije s koncerta srpskog folkera Ace Pejovića održanog u Areni Zagreb prije dvije sedmice.

Istakli su da se te večeri birala se hrvatska pjesma za Evrosong, a ova „šačica ljudi“, tačnije njih 20.000, za to se vrijeme dobro zabavljala u Areni. Naglašavaju da su karte su bile razgrabljene skoro preko noći.

Milica Pavlović napunila dvoranu poslije zabrane

Pjevačica Milica Pavlović iz Srbije sinoć je napunila dvoranu Zrinjevac u Osijeku, samo nekoliko sati nakon što je osječki gradonačelnik zabranio održavanje narodnjačkog koncerta u organizaciji Hiljadarke.

– Pavlović je pjevala na brucošijadi i napunila gradsku dvoranu. Pjevačica se na koncertu zahvaljivala osječkoj publici, a u jednom je trenutku imala i nešto intimniji trenutak s publikom kada je sjela na rub bine i s njima uglas pjevala jedan od svojih najvećih hitova – prenose hrvatski mediji.

Gradonačelnik ne želi „srpsko smeće“

Koncert u Puli je organizovala organizacija „Hiljadarka“, koja je, kako se navodi, već dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže.

– Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kim razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao “da ne želi srpska smeća u svom gradu” – direktor Hiljadarka projekta Marijo Cindori.

Gradonačelnik je kasnije to demantovao istakavši da u Puli nije mjesto turbofolku i da se ne radi o pravim narodnjacima.

Tuča u banjalučkom kafiću: Vrijeđao konobaricu pa dobio batine

Vidić podnio kandidaturu za predsjednika FSS, ušetao u prostorije lično (FOTO)