in

Glumci na gostovanju u Brčkom uputili proglas povodom toga što je Branislav Lečić član žirija

Ekipa predstave “64” nastupila je na 38. regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom. Međutim, naglasili su kako su predstavu izveli samo zbog publike i kritikovali to što je Branislav Lečić član žirija.

Predstava je nastala prema tekstu Tene Štivičić, a u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda. Biljana Srbljanović je objavila proglas koji je pročitan:

“Odigrali smo predstavu samo iz poštovanja prema publici iz razloga što se pomenuti član žirija aktivno uključio u podjelu medija u Srbiji na podobne i nepodobne, konstantno i posvećeno baveći se u, za njega, podobnim medijima, isključivo iživljavanjem, zlostavljanjem i u svakom smislu maltretiranjem naše kolegice Danijele Štajnfeld. Ne možemo ga smatrati ni na koji način osobom koja može da ocjenjuje naš rad, niti to želimo da dozvolimo. Nadamo se da ćete razumjeti zašto nećemo učestvovati u ostalim aktivnostima festivala. Hvala.”

U predstavi su glumili Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladica Milosavljević, Branislav Zaremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić.

Podsjećamo, Danijela Štajnfeld je tužila Branislava Lečića zbog silovanja. Glumica Merima Isaković je podržala, rekavši kako je i nju zlostavljao. Brojni ljudi iz filmske industrije također su stali na Danijelinu stranu.

Savez sindikata RS: Povećanje plate od 20 KM je mizerno

Muškarcu iz Kine zabranili ulazak u restoran jer je jeo previše