Sadik Hasanović, finalista “Zvezda Granda” koji je pjevao nacionalističke pjesme, vraćen je sa granice Srbije gdje mu je zabranjen ulazak.

Ovu odluku mnogi su pozdravili , a njegov komentar da je htio da ide u Novi Pazar koji nije dio Srbije, razbesnio je javnost.

“Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati”, rekao je Hasanović za Informer.

Njegovu izjavu osudili su mnogi korisnici društvenih mreža, fanovi takmičenja u kojem je učestvovao, kao i brojne javne ličnosti.

Novopazarka, Emina Jahović sa ponosom uvijek ističe da je njen rodni grad uvijek bio dio Srbije.

“Emina uvijek sa ponosom govori o svom rodnom gradu iz koga dolazi i sa zadovoljstvom uvijek ističe da je državljanka Republike Srbije, jedine države u kojoj se Novi Pazar nalazi”, rekli su iz Emininog PR tima za Kurir.

Još jedna Novopazarka, Elma Sinanović prokomentarisala je Sadikovu izjavu.

“Dečko očigledno nije učio geografiju. Ja živim u Novom Pazaru koji je sastavni dio Srbije i tu nema nikakve polemike”, rekla je ona.Izvor:
Share.