in

Emina Jahović i Elma Sinanović: Novi Pazar je dio Srbije, Sadik nije učio geografiju

Sadik Hasanović, finalista “Zvezda Granda” koji je pjevao nacionalističke pjesme, vraćen je sa granice Srbije gdje mu je zabranjen ulazak.

Ovu odluku mnogi su pozdravili , a njegov komentar da je htio da ide u Novi Pazar koji nije dio Srbije, razbesnio je javnost.

“Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati”, rekao je Hasanović za Informer.

Njegovu izjavu osudili su mnogi korisnici društvenih mreža, fanovi takmičenja u kojem je učestvovao, kao i brojne javne ličnosti.

Novopazarka, Emina Jahović sa ponosom uvijek ističe da je njen rodni grad uvijek bio dio Srbije.

“Emina uvijek sa ponosom govori o svom rodnom gradu iz koga dolazi i sa zadovoljstvom uvijek ističe da je državljanka Republike Srbije, jedine države u kojoj se Novi Pazar nalazi”, rekli su iz Emininog PR tima za Kurir.

Još jedna Novopazarka, Elma Sinanović prokomentarisala je Sadikovu izjavu.

“Dečko očigledno nije učio geografiju. Ja živim u Novom Pazaru koji je sastavni dio Srbije i tu nema nikakve polemike”, rekla je ona.

Sadik Hasanović: Imam pravo da slavim Orića i nije mi žao

Predložena smjena Ćamila Durakovića