in

Džoni Dep dobio tužbu za klevetu protiv bivše supruge Amber Herd

Porota je donijela presudu u sudskom sporu za klevetu koji se vodi između glumaca Džonija Depa i Amber Herd, rekli su portparola Depa i Head za CNN.

Presuda je pročitana na sudu u Fairfaksu u Virdžiniji večeras oko 21 sat po evropskom vremenu i po njoj je porota odlučila u korist Džonija Depa.

Porota je vijećala oko 14 sati. U 21 sat sudija je poroti dala papire koje trebaju ispuniti. Moraju odrediti iznose koje će Dep, Amber ili oboje morati platiti.

“Odredite odštetu pa ćemo nastaviti”, rekla je.

Ipak, sud je odlučio da su i Džoni Dep i Amber Herd krivi, tako da će on dobiti 15 miliona, a ona 2 miliona odštete. Naime, Dep je, do kraja čitanja presude, proglašen krivim po jednoj od tri tačke, na osnovu čega će Herdovoj biti isplaćena odšteta u iznosu od dva miliona dolara. On je kriv za za klevetanje bivše supruge Ambar Herd kroz saopštenja njegovog advokata Adama Voldmana.

Dep nije na sudu jer je imao prethodno dogovorenih radnih obveza, rekao je izvor blizak glumcu stranim medijima i pojasnio da će on sve pratiti iz Ujedinjenog Kraljevstva. Amber je bila u sudnici.

Podsjetimo, Dep je tužio bivšu supruga za klevetu i tražio 50 miliona dolara zbog članka iz 2018. koji je napisala za Vašington Post u kojem je sebe opisala kao ‘javnu osobu koja predstavlja porodično zlostavljanje’.

Iako Dep nije imenovan u članku, tvrdi da ga je to koštalo unosnih glumačkih uloga. Herd je podnijela protutužbu za 100 miliona dolara zbog izjava koje je Depov advokat dao o njenim tvrdnjama o zlostavljanju.

Glumica i glumac upoznali su se 2009., a bili su u braku od 2015. do 2016. godine. Suđenje za klevetu traje od aprila, a porotnici su saslušali ukupno više od 100 sati svjedočenja. Čuli su desetine svjedoka, uključujući i svjedočenja Džonija i Amber.

Prekinut meč Zvezde i Partizana, jedan od sudija pogođen sa tribina

Mađarska blokirala sankcije i zatražila uklanjanje patrijarha Kirila sa liste sankcionisanih