Od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica Savjeta bezbjednosti očekuje se da omoguće predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegletiji da se obrati na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti na kojoj će biti razmatrano stanje u BiH, rečeno je Srni u Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Ovo je zatraženo nakon što je Misija BiH pri UN odbila da stalnom predstavniku SAD u UN ambasadoru Lindi Tomas Grinfild uputi zvaničnu notu za obraćanje predsjedavajućeg Savjeta ministara na sjednici Savjeta bezbjednosti.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara navode da se od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica očekuje da reaguju na ove jasne i vidljive opstrukcije koje dolaze od bošnjačke strane u BiH, Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara i Stalne misije BiH pri UN.

“Nažalost, Misija BiH pri UN odbila je da uputi traženu notu i tako potvrdila istinitost navoda da je direktno uključena u opstrukciju učešća predsjedavajućeg Tegeltije na sjednici i onemogućavanju da kao legitiman nosilac jedne od najviših funkcija u zajedničkim institucijama BiH upozna Savjet bezbjednosti o stvarnom stanju i problemima sa kojima se suočava BiH”, ističu iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Na današnjoj sjedici Savjeta bezbjednosti u Njujorku, koja će početi u 16.00 časova, biće razgovarano o situaciji u BiH.Izvor:
Share.