in

Budite oprezni na Google: Ove 3 stvari su omiljeni plen prevaranata koji vrebaju na internetu

Foto: Freepik

Portal Otvoreno želi skrenuti pažnju na sve veću zloupotrebu popularnih pretraga na internetu od strane prevaranata. U današnjem digitalnom dobu, kada se sve više oslanjamo na tehnologiju, važno je biti oprezan prilikom pretrage informacija i izbegavati naslanjanje na prevare.

Poseban oprez je potreban prilikom pretrage sledećih tri stvari:

Broj korisničke službe
U žurbi često pokušavamo pronaći broj neke korisničke službe putem Google pretrage. Međutim, prevaranti često koriste ovu priliku i postavljaju lažne brojeve koji izgledaju kao zvanični. Nakon što ih pozovete, mogu tražiti vaše lične podatke pod izgovorom provere identiteta, dok zapravo ciljaju na krađu vaših podataka ili preuzimanje kontrole nad vašim brojem kako bi dalje varali druge.
Preporučujemo proveru zvanične veb stranice kompanije koju želite kontaktirati kako biste pronašli tačan broj. Na zvaničnoj stranici obično se nalazi sekcija “O nama” ili “Kontaktirajte nas” preko koje možete sigurno stupiti u kontakt.

Ponude za dobro plaćen posao od kuće
Kada je reč o zarađivanju novca putem interneta, posebno poslova koji se obavljaju od kuće, treba biti oprezan jer mnogi oglasi na internetu predstavljaju prevare. Ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, verovatno i jeste.
Preporuka je da budete oprezni sa nejasnim opisima poslova, oglasima koji su stari više meseci i upitima o ljudskim resursima koji dolaze sa besplatnih e-poštnih domena kao što je @gmail.

Traženje najboljeg kripto novčanika
Razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik za čuvanje vaše vredne kriptovalute od prevaranata, hakera i lopova. Međutim, prevaranti koriste SEO tehnike kako bi njihove zamke visoko pozicionirale u rezultatima Google pretrage, ciljajući na one koji jednostavno traže najbolji novčanik.
Preporučujemo pronalaženje ugledne veb stranice koja nudi pouzdane savete o kripto novčanicima i pratite njihove veze kako biste izbegli moguće prevare.

Otvoreno portal upozorava na ove rizike i savetuje korisnike da budu oprezni prilikom pretrage informacija na internetu. Uvek je važno proveriti verodostojnost izvora i koristiti pouzdane izvore informacija kako biste izbegli moguće prevare i zaštitili svoje lične podatke.

U današnjem digitalnom svetu, gde se tehnologija sve više koristi, neophodno je da budemo informisani i svesni potencijalnih prevara. Korišćenje interneta može biti veoma korisno, ali isto tako nosi i određene rizike. Uvek budite oprezni i proverite izvore pre nego što donesete bilo kakve odluke ili pružite lične informacije putem interneta.

Otvoreno portal ostaje posvećen pružanju kvalitetnih informacija i upozoravanju na potencijalne pretnje kako bismo zajedno stvorili sigurno i pouzdano digitalno okruženje.

Divljanje na sarajevskim cestama: Autoputem vozio u suprotnom smjeru, “blicao” vozačima

Holandija pokazala kako se rješava blokada puteva: Privedeno 1.500 aktivista