in

Bizaran izazov na TikToku: Klinci čekaju crveno svjetlo da pretrče ulicu

Učenici osnovnih škola u Srbiji imaju novi izazov – nakon što se na pješačkom prelazu upali crveno svjetlo za pješake, a zeleno za vozače, izlijeću na ulicu i brzo je pretrčavaju.

Na ovaj nerazuman i opasan izazov, koji se navodno širi preko društvene mreže TikTok, upozorila je jedna korisnica Tvitera i objasnila da je izazov takav da klinci stoje kraj pješačkog prelaza koji je regulisan semaforom dok traje zeleno, a tek kada se uključi crveno svjetlo, oni istrčavaju na ulicu, ispred kola koja kreću, da je pretrče.

– Tokom žutog (vozačkog), oba su crvena (i pješačko i vozačko), oni sačekaju da vozačko žuto prođe, pa kad je njima crveno, a vozačima zeleno, istrčavaju. Nije novo, rade to već nekoliko mjeseci. Imaju i foru da se sakriju između parkiranih kola i da ispadnu na kolovoz. Otjeraće nekoga na robiju – napisala je ova korisnica Tvitera.

Brankica Stanojević, psiholog, kaže za Kurir da je to što djeca školskog uzrasta rade izuzetno opasno.

– To je ta loša strana društvenih mreža, djeca tog uzrasta su nedovoljno kritična, povodljiva, podliježu lako pritisku grupe i sve to rade. To neko vrlo vješto koristi i to je manipulacija djecom. Potrebna je neka kontrola na tim društvenim mrežama. Apel roditeljima je da više rade sa svojom djecom, da ih uče da grade nezavisnost, da ne podliježu i da se odupru pritisku grupe, jer djeca neke stvari rade kako bi bila priznata u tim nekim grupama – objašnjava Stanojevićeva.

Turkovićeva zahtijevala nezakonit rad od ambasadora iz Republike Srpske

Ogroman požar u Parizu: Gori najveća pijaca na svijetu