in

Bijeljina slavi veliki uspjeh Novaka Đokovića

“Bijeljina slavi Novaka Đokovića” naziv je manifestacije koja se danas održava na platou restorana “Pet jezera” uoči jedinstvenog poduhvata najboljeg tenisera svijeta koji sutra ulazi u 311. sedmicu na liderskoj poziciji Asocijacije profesionalnih tenisera.

Otac najboljeg svjetskog tenisera Srđan Đoković zahvalio se Bijeljini i Republici Srpskoj što su organizovale, čak i prije Srbije, manifestaciju kojom se obilježava i slavi veliki uspjeh Novaka.

– Ovde sam kao u svojoj zemlji, kao u svojoj kući – rekao je Srđan Đoković, ocijenivši da je povod slavlja fantastičan, te će se činjenica da srpski narod ima Novaka takvog kakav jeste teško u istoriji ponoviti.

On je naglasio da će Novak od sutra, pa u narednih godinu i po dana imati sve parametre na svojoj strani, ukazavši da je najbolji svjetski teniser “srpsko zlato” i da ga tako treba i doživljavati.

– Novak je ponos Srbije, srpskog naroda i svih naroda u regionu i cijelom svijetu. On pronosi slavu sporta, poznavanja istorije svog naroda i u svakom pogledu je ponos i dika svake porodice, ovdje i u svijetu – rekao je Srđan Đoković.

On je podsjetio da često ima običaj da kaže da je Novaka “izgubila porodica, ali ga je dobio narod, cio region i cio svijet”.

Organizatori događaja su kompanija “Globus” i Fudbalski klub Radnik, a vlasnik “Globusa” Milenko Zupur izrazio je uvjerenje da i Srđan Đoković osjeća ogromnu energiju koja se, inače, već 15 godina usmjerava prema Novaku.

– Slavimo Novaka Đokovića jer smo srećni što smo savremenici čovjeka i sportiste koji je nebrojeno puta obradovao sve ljude svijeta koji cijene istinske ljudske vrijednosti – istakao je Zupur.

U bijeljinskom naselju Pet Jezera za učesnike manifestacije ispečen je bik na ražnju i obezbijeđeno piće, dok na improvizovanom teniskom terenu mladi članovi Teniskog kluba “As” iz Bijeljine pokazuju svoje znanje “kraljevskog sporta”.

Dolasku na Pet Jezera prethodio je susret Srđana Đokovića sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem.

Šta mislite o postavljanju rođendanske čestitke Ratku Mladiću

1NA1: Mitrić ili Sofrenić?