“Dobro jutro, ovo je pogled iz mog apartmana”, riječi su muškarca sa Balkana koji navodno već šest mjeseci živi u svom automobilu usred Amerike!

“Lola iz kola”, tako se zove Yotube kanal neimenovanog muškarca koji je brzo postao popularan na Balkanu, što svakako ne čudi jer ovaj gospodin kaže da mu je kuća tamo gde mu je automobil parkiran.

Trenutno se nalazi u državi Juta u Solt Lejk Sitiju, gdje radi puno radno vrijeme. Snimajući svoj dan, o sebi malo otkriva, međutim priznaje da mu ovakav način života najviše odgovara jer mu daje potpunu slobodu.

U svom prvom videu, nakon buđenja i ispijanja kafe koju je kupio na benzinskoj pumpi priznaje:

“Kafa se pije, uživam u pogledu, ovdje mi je toplo i imam još dva sata lufta i onda na posao. Evo vidite gdje sam parkiran, ovo je parking od bolnice gdje sam i prespavao noćas. Nije dozvoljeno naravno spavanje na parkingu ali nekad se možemo provući. Naravno ne svaku noć…Pogled je ovdje ekstra”, kaže on, dok snima prizor iz auta – poluprazan parking prekriven snijegom.

Pokazao je ljudima i kako izgleda unutrašnjost automobila.

“Pošto je ovo prvi video, samo da vam brzinski pokažem moj apartman. Imam krevet za kampovanje, imam dušek i imam kvalitetnu, za ekstremno niske temperature vreću i ništa više. I na ovoj vreći i na najnižim temperaturama na minus. Recimo, spavao sam i na minus 20, u autu je bilo oko nule, ili minus 10, a u vreći mi je bilo ekstra toplo bez ikakvog dodatnog zagrijavanja”, objašnjava on te dodaje da je upravo ta vreća najbolja investicija koju je napravio u skorije vrijeme.

Objasnio je takođe da na ekstremno niskim temperaturama radi bezbednosti i zdravlja ipak spava u hotelima, međutim to je jako retko jer uvek bira svoj “Chrysler town and country” minivan.

“Automobil je 2008. godište, vrlo je prostran i komforan, kožna su sedišta i ja sam zaprepašćen kako sve na ovom automobilu radi, svaka sitnica! Auto je inače mnogo popularan kod kampera, koristimo ga i mi za urbano kampovanje u gradu ali i oni na ruralnim područjima”, kaže on.

Priznaje da su ga mnogi pitali zašto ne nabavi kamper – koji je svakako komforniji od bilo kog automobila, međutim, objašnjava on da u Americi postoji problem sa kamperima koji su tamo, mnogo skupi – od 500 dolara po malim mjestima do 1.500, 2.000 dolara po malo većim gradovima

“Ja živim u autu stalno, znači nemam stan, nemam sobu, ne plaćam ništa, ne plaćam ni parking, ovo je jedino što ja posjedujem i živim i ujedno radim puno radno vrijeme. Nisam klošar što bi se reklo kod nas, jer ovo je životni stil koji meni odgovara. Volim slobodu! Pogotovo što su ovdje te krije i sve ostalo abnormalno skupe a ja volim da sačuvam novac a opet da promijenim lokaciju.

Ja mogu da radim svuda, da sve što imam i posjedujem ponesem sa sobom i da živim bilo gdje. Naravno, onaj ko ima porodicu ovo bi teže izveo, ali oni koji su poput mene vole i ne odustanu. Vrijeme adaptacije je za mene recimo bilo nedjelju dana ili dvije, dok sam se navikao, a ovako živim već nekih šest mjeseci”, objasnio je.

Ko najviše ostavlja bakšiša u njegovom poslu?

U svom drugom videu, objasnio je da po Americi vozi uglavnom bogate ljude. A otkrio je i od koga dobija najviše bakšiša.

“Firma za koju radim posluje tako uglavnom vozimo bogate ljude, a najviše bakšiša od koga dobijam jesu Amerikanci. Znači oni su dobri po pitanju bakšiša. Oni cijene svaku sitnicu. Za razliku od njih Australijanci su nikakvi. Kinezi takođe ništa, Englezi slabo, Meksikanci koji imaju para, oni nikakav bakšiš ne ostavljaju”, zaključio je.

Iako je druge na Balkanu zainteresovao zašto se odlučio na ovakav način života, da li je možda razlog nemanje novca “Lola iz kola” je odgovorio da život u automobilu u Americi ponekad košta čak više nego život u apartmanu, prenosi Blic.Izvor:
Share.