in

Abu Dabi novo utočište milijardera, pogledajte šta ih privlači

Foto: Pexels

Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abu Dabi, postao je novo utočište milijardera, objavio je Blumberg pozivajući se na podatke konsultantske firme M/HQ.

U slobodnoj ekonomskoj zoni grada Abu Dabi je trenutno registrovano više od 5.000 privatnih kompanija, dok je 2016. godine tamo bilo prijavljeno samo 16 takvih firmi, navodi se u istraživanju M/HQ.

Preduzetnicima je Abu Dabi privlačan zbog garancije zaštite imovine od stranih jurisdikcija i mogućnosti da na osnovu zakona UAE izbjegnu dvostruko oporezivanje.

Veliki investitori mogu da dobiju i dugoročne boravišne dozvole ili državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvršni direktor kompanije Mena katalists koja savjetuje firme u Persijskom zalivu, Sem Blateis, rekao je da je Abu Dabi bezbjedna alternativa za manje predvidljiva Britanska Djevičanska ostrva i Kajmanska ostrva.

Abu Dabi ne postavlja granicu minimalnog osnovnog kapitala, nema ograničenja vezana za nacionalnost akcionara, a prenos akcija je lak, dodaje Blateis.

U Abu Dabiju su svoj biznis registrovali bivši izvršni direktor kripto berze Bajnens Čangpeng Džao ili osnivač najvećeg svjetskog hedž fonda Bridžvoter, Rej Dalio.

Detalji hapšenja jednog od najtraženih evropskih bjegunaca (FOTO)

Sa Samardžijom na Jahorini privedena i bivša supruga Milana Tegeltije