Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abu Dabi, postao je novo utočište milijardera, objavio je Blumberg pozivajući se na podatke konsultantske firme M/HQ.

U slobodnoj ekonomskoj zoni grada Abu Dabi je trenutno registrovano više od 5.000 privatnih kompanija, dok je 2016. godine tamo bilo prijavljeno samo 16 takvih firmi, navodi se u istraživanju M/HQ.

Preduzetnicima je Abu Dabi privlačan zbog garancije zaštite imovine od stranih jurisdikcija i mogućnosti da na osnovu zakona UAE izbjegnu dvostruko oporezivanje.

Veliki investitori mogu da dobiju i dugoročne boravišne dozvole ili državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvršni direktor kompanije Mena katalists koja savjetuje firme u Persijskom zalivu, Sem Blateis, rekao je da je Abu Dabi bezbjedna alternativa za manje predvidljiva Britanska Djevičanska ostrva i Kajmanska ostrva.

Abu Dabi ne postavlja granicu minimalnog osnovnog kapitala, nema ograničenja vezana za nacionalnost akcionara, a prenos akcija je lak, dodaje Blateis.

U Abu Dabiju su svoj biznis registrovali bivši izvršni direktor kripto berze Bajnens Čangpeng Džao ili osnivač najvećeg svjetskog hedž fonda Bridžvoter, Rej Dalio.Izvor:
Share.