Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pružio je finansijsku pomoć Javnom preduzeću “Komunalac” Drvar u iznosu od 20.000 KM, odnosno za 20 zaposlenih po 1.000 KM, izjavila je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je rekla da se obratila predsjedniku Republike Srpske za pomoć komunalnom preduzeću i da je u kratkom roku pomoć i stigla.

“Naše komunalno preduzeće je u veoma teškoj finansijskoj situaciji i od 2019. godine se, zajedno sa opštinom Drvar, bori da smanji milionska dugovanja prema Poreskoj upravi FBiH. Dug je smanjen, ali radnicima plate kasne po četiri mjeseca”, rekla je Runićeva.

Ona je dodala da, bez obzira na sve probleme, zaposleni u “Komunalcu” rade profesionalno.

Runićeva je navela da je trenutno u “Komunalcu” zaposleno 20 radnika i da se taj broj nije povećao već više od pet godina.

“Ruku spasa pružila je Republika Srpska, predsjednik Dodik uputio je pomoć i podršku zaposlenima. Dvadeset radnika je dobilo po 1.000 KM”, istakla je Runićeva.

Ona je zahvalila predsjedniku Dodiku što pomaže Drvaru i izrazila nadu da će pomoć i podrška ovoj lokalnoj zajednici biti nastavljena i ubuduće.

Share.