Vatrogasac spasilac iz Crne Gore Goran Tripković, koji je sa svojim kolegama na terenu u Jablanici, u FBiH, izjavio je da su danas nastavili potragu za nestalima u poplavama i odronima koji su pogodili jedan broj opština.

Podsjetio je da je tokom jučerašnjeg dana crnogorski tim spasilaca pronašao dva tijela, a da danas nastavljaju potragu na terenu na kojem su, kako se sumnja, najmanje dva vozila sa više osoba.

Tripković je u izjavi za Jutarnji program podgoričke Adria tv. precizirao da je riječ o kombiju sa nekoliko osoba i automobilu u kojem su, kako se pretpostavlja, bili strani državljani.

Istakao je da je Jablanica, koji je bio prelijep grad, više ne postoji i da će biti potrebno mnogo vremena da povrati stari sjaj.

-Neke stvari se ne mogu opisati riječima – rekao je Tripković i dodao da su prizori posle katastrofe u ovom mjestu samo za one koji “imaju jak želudac”.

Rekao je da rade sa najsavremenijom opremom a da ekipe svaki dan vježbaju i treniraju, obučavaju se za ovakve slučajeve, desile se oni ili ne.

Uvjeren je da će crnogorski tim spasilaca i vatrogasaca maksimalno korektno odraditi posao, ali da su u ovim situacijama šanse za preživljavanje male.

-Kuće su zatrpane do krova, nimalo lijepe scene – rekao i dodao da se potraga obavlja mašinama koje naprave put do kuća, a onda ekipe pokušavaju da uđu, pretraže kuću, izvuku preživjele ili nastradale.

-Takva je procedura, pretražuje se objekat po objekat, postepeno – pojasnio je Tripković.

Share.