Zadovoljan sam rezultatima provedenih lokalnih izbora. I SDS kao stranka je ostvario znatno bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore 2020. godine. Ono što slijedi je dalji rad na podizanju kvaliteta života građana, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u rubrici “Bez uvijanja”, Jutarnjeg programa BN TV.

Izbori su prošli, a ono što slijedi su razgovori vezano za konstituisanje organa Skupštine grada Bijeljina. Vizija je jasna, Bijeljina bez kriminala i korupcije, kaže Petrović.

Saradnja sa SNSD-om na lokalnom nivou apsolutno je neprihvatljiva, a u narednom periodu vodićemo još odlučniju borbu da Bijeljina dobije ono što joj po zakonu pripada, kaže Petrović. Grad će, kaže nastaviti, da brine o svojim građanima.

“Subvencije ostaju i trudićemo se u skladu sa budžetskim mogućnostima da ih povećavamo”, kaže gradonačelnik Bijeljine.

U narednom periodu biće završena i izgradnja novog Vatrogasnog doma u kojem su predviđeni i kapaciteti magacina civilne zaštite što je veoma značajno u kontekstu odbrane od poplava. U tom smislu Bijeljina je i dalje nezaštićena. Izgradnja drinskog nasipa koja je u nadležnosti republičkih vlasti ide presporo.

“Da imaju novac nasip u dužini od oko 33 kilometra bi mogao biti izgrađen za tri – četiri godine, a ovim tempom neće ni za deceniju. Jedan dobar podatak, za prošlu godinu prikupljeno je 22 miliona maraka koncesione naknade, što je dovoljno za nekoliko kilometara drinskog nasipa, ali kad imamo rasipnika onda se to tako dešava”, kaže Petrović.

Zato kaže, nema ni fabrika ni novih radnih mjesta.

“Mora da se zna da u cijeloj RS počev od Trebinja do Novog Grada nema otvaranja proizvodnoih pogona, a to je ogledalo Vlade RS i CIK predsjednika. Na republičkom nivou nema sluha za te stvari. Prvo pitaju mogu li ja tu šta zaraditi, koji milion, pa onda neki investitor da dobije dozvolu”, ističe gradonačelnik Bijeljine.

Grad će od naredne godine izdvojiti sredstva za mjesečni gradski borački dodatak, jer demobilisani borci, koji su prevashodno briga Republike, žive u veoma teškim uslovima. Ulaganje u obrazovanje, izgradnja škola, proširenje vrtičkih kapaciteta će i dalje biti u vrhu prioriteta, ističe Petrović i dodaje da se na taj način iskazuje i briga o porodici.

Share.