UEFA je na zvaničnoj stranici objavila najbolju postavu Evropskog prvenstva održanog u Nemačkoj, na kojem je Španija pobedom protiv Engleske (2:1) osvojila prvo mesto. UEFA je odabrala formaciju 4-3-3, koja je bila jedna od najčešće korišćenih tokom turnira.

U idealnu postavu izabrano je šest španskih igrača, dva francuska, te po jedan švajcarski, engleski i nemački, a to su: Mike Maignan (Francuska), Kyle Walker (Engleska), Manuel Akanji (Švajcarska), William Saliba (Francuska), Marc Cucurella (Španija), Rodri (Španija), Dani Olmo (Španija), Fabian Ruiz (Španija), Lamine Yamal (Španija), Jamal Musiala (Nemačka) i Nico Williams (Španija).

Kako bi ta postava izgledala na terenu, pogledajte na grafici, pri čemu valja istaći da niko od napadačkog trojca Yamal, Musiala, Williams nije pravi centarfor.

https://x.com/EURO2024/status/1813187214047695099?t=btHc0FdEOTYwgD4OydGXbQ&s=19

“Tim turnira nalazi se u prepoznatljivoj formaciji koja odražava taktičke trendove na takmičenju”

UEFA navedenih 12 osoba naziva “tehničkim posmatračima”, koji su bili na svakoj utakmici te su “iz trenerske perspektive analizirali postupke i odabrali igrače utakmice za svaki od susreta”.

“Tim turnira nalazi se u prepoznatljivoj formaciji koja odražava taktičke trendove na takmičenju, s izvanrednim igračem odabranim za svaku poziciju. Prilikom donošenja odluka, tehnički posmatrači uzimali su u obzir individualne performanse igrača i njihov uticaj na tim”, stoji u objavi UEFA-e.

Share.