Šerif okruga Batler, Majkl T. Slupe, izneo je nove dokaze u vezi sa pokušajem atentata na Donalda Trampa tokom predizbornog skupa. Naime, pojavila se slika na kojoj se vidi policijska kapa blizu tela napadača, što potvrđuje tvrdnje šerifa da je policajac video atentatora neposredno pre nego što je počeo da puca, ali se povukao iz straha za svoj život.

U intervjuu za Washington Post, Slupe je rekao da je policajac pregledao područje nakon što je policija zatražila identifikaciju sumnjive osobe. Policajac je pretražio okolinu, ali nije mogao pronaći sumnjivog muškarca te je odlučio da pregleda i krov.

“Slupe je objasnio da se policajac dovoljno pridigao da pogleda na krov i vidi napadača, ali ga je napadač zapazio i uperio pušku u njega. Policajac se u strahu povukao kako bi izbegao da bude pogođen,” rekao je Slupe.

Napadač je tada počeo pucati, a policajčeva kapa je ostala na mestu događaja, blizu tela napadača. Ovaj detalj dodatno potvrđuje verodostojnost izjave šerifa.

CNN je ranije izvestio da je lokalna policija primetila atentatora u blizini detektora metala izvan skupa, te im je izgledao sumnjivo. Naredba je bila da se sumnjivo lice drži na oku, a ta informacija je prosleđena Tajnoj službi.

Share.