in

Kovačević: Odstupanje 0,8%, razlika između Dodika i Trivićke biće nešto manja od 30.000

Foto: Facebook/Radovan Kovacevic

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da na osnovu 40% obrađenih biračkih mjesta odstupanja su 0,8% i razlika između Dodika i Trivićke biće kao što su i projektovana u izbornoj noći, dakle nešto manje od 30.000 glasova za kandidata SNSD-a.

“Trenutno po tim rezultatima na 40 odsto obrađenog tijela Milorad Dodik vodi sa nekih pet i po hiljada. Odstupanja nisu velika, tako da će na kraju biti kao što smo i predvidjeli nešto manje od 30.000 glasova. Odstupanja od onog što je objavljeno u izbornoj noći iznosi 0,8 odsto. Na 338 biračkih mjesta rezultati i za Dodika i za Trivićevu su identični. Na više od 90 odsto prebrojanih biračkih mjesta odstupanje i za Dodika i za Trivićku je +-4”, kaže Kovačević.

On naglašava da je SNSD sam osvojio više glasova nego stranke opozicije zajedno i da upravo te stranke pokušavaju da ubijede javnost da je neko ovdje nešto ukrao.

“Bez koalicije SNSD sam je osvojio 29 mandata, a kompletna opozicija oko 25. Vidjeli smo svi da je CIK- donijela nezakonitu odluku da se ponovo broje glasovi za predsjednika Republike Srpske. Mi nemamo ništa protiv toga jer je pobjeda Dodika neupitna. Međutim, imamo problem sa tim kada neko donese odluku da se ponovo broje glasovi kršeći zakon. Imamo informacije i strahove da se u CIK-u spremaju na još jednu podvalu. A to je da će proglasiti preliminarne rezultate samo za FBiH, a da to neće uraditi za Republiku Srpsku i čekaće još sedam dana. Još sedam dana za dodatnu manipulaciju i sluđivanje javnosti”, rekao je Kovačević.

On poručuje da zavjerenička koalicija koju čine PDP, SDS i CIK radi ovu zavjeru da izvrše udar na Republiku Srpsku. Mi ćemo imati sredstva kako da se protiv toga izborima. Ne postoje zakonske opravdanosti da se ponove izbori u Republici Srpskoj. Građani su rekli šta je njihova volja.

Šolc: Nemačka više nije zavisna od ruskih energenata

Presuda bivšem direktoru UIO BiH: Čauševiću pet i po godina zatvora