in

Violinska promenada Natalije Todorović na platou Centra za kulturu

Natalija Todorović violinistkinja iz Banjaluke gostuje u Bijeljini 15. jula u okviru manifestacije “Otvorena scena”.

– U toku je moja ljetna turneja po gradovima BiH koji sam nazvala “Violinska promenada”, pa mi je posebno drago da ću sledeće sedmice (15.07.) nastupiti i u Bijeljini u okviru manifestacije “Otvorena scena”, koju organizuje Centar za kulturu Bijeljina. Koncert počinje u 20.30 časova na platou ispred Kulturnog centra. Jako sam aktvna kroz cijelu godinu, ali posebno su mi dragi ovi ljetni koncerti, jer vidim da je publika posebno zainteresovana za njih. Sa mnom, kao pratnja na klaviru, nastupiće moj kolega pijanista Vlado Danić, rekla je Natalija za portal Bijeljina danas.

Ova umjetnica iz Banjaluke nedavno je održala promociju svog autorskog albuma. CD “Prosnevanje” zajednički je projekat sa Muzičkom produkcijom RTRS-a s ciljem da se promoviše klasična muzika u Republici Srpskoj i BiH.

Natalija Todorović je rođena 1985. godine, a u najvećem gradu Srpske je završila osnovu, a potom i srednju muzičku školu u klasi profesora Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove iz Moskve.

Diplomirala je 2007. sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića (Srbija) a potom magistrirala u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.

Deset godina je svirala na violini istaknutog banjalučkog kompozitora i etnomuzikologa Vlade Milosevića, koju joj je Akademija u Banjaluci dala na korištenje kao talentovanom studentu.

Izvor: Bijeljina danas

Kiša u Semberiji stigla u pravo vrijeme za kukuruz

Poznati detalji atentata u Japanu: Ubica otkrio zašto je pucao na Abea