Utakmicom Nemačke i Škotske večeras počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, a pre tri nedelje je predstavljena i zvanična pesma koju izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leony.

Italijanski DJ sastav, američki pop-rok bend i nemačka pop pevačica udružili su se kako bi kreirali “himnu” ovogodišnjeg prvenstva. Pesma nosi naziv “Fire”, a na YouTube-u broji 1,5 miliona pregleda.

Ceremonija otvaranja održaće se večeras na Allianz Areni, a juče je u Štutgartu održan “koncert otvaranja turnira” na kojem je nastupila i Leony.

U decembru 2023. godine je objavljeno da su Meduza, OneRepublic i nemačka pevačica Kim Petras izabrani za zvanične izvođače pesme prvenstva, međutim, u martu 2024. objavljeno je da se Petras povukla iz produkcije.

Upravo nju je zamenila Leony, 26-godišnja pevačica koja poslednjih godina osvaja top liste najslušanijih numera u Nemačkoj.

Uprkos slavnim imenima s kojima je sarađivala, zvanična himna Eura nije naišla na pozitivne reakcije slušalaca. Naime, ispod spota na YouTube-u su se nizale kritike, a posebno zbog skrivenog reklamiranja proizvoda u videu.

“Više izgleda kao reklama za Coca Colu, Lidl i Axe”, “Ova pesma od jedva 3 minute ima više plasmana proizvoda nego Marvelovi filmovi”, “Sviđaju mi se reklame u celom videozapisu. Ništa me ne motiviše više da gledam Euro nego videti bočicu Axe spreja za telo u muzičkom videu”, glasili su samo neki od komentara.



Izvor:
Share.