NA VELTINS Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu grupe C sa 1:0 pobedila Srbiju. Gol za pobedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Iako je Engleska ušla u susret kao veliki favorit, osim pogotka koji je postigla u ranoj fazi i prečke Kanea u 77. minuti, ništa od nje nismo videli.

Tim Garetha Southgatea odigrao je jalovu i bledu utakmicu, dok je Srbija u dobrom delu utakmice bila konkretnija, ali nije uspela da dođe do prave šanse i pogotka. U prvom meču ove grupe Danska i Slovenija su odigrali 1:1.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi uglavnom branili i izgledali defanzivno. Međutim, u drugom delu Englezi su energetski pali i postavili dosta pitanja oko nastavka EURA, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji protivnik u drugom poluvremenu, ali nisu uspeli da postignu gol.

Kane i Bellingham pohvalili Srbiju
“Znao sam da su briljantni, da imaju dobre igrače na svim pozicijama. Istraživao sam ih, nisam verovao da imaju toliko dobrih igrača. Bilo je teško, oni su sjajan tim”, rekao je junak pobede Jude Bellingham nakon susreta, dodajući da smatra da je Engleska favorit za konačnu pobedu:

“Da, osećamo veliko samopouzdanje. Moji saigrači su odlični. Imali smo plan igre i pratili smo ga. Imamo puno samopouzdanja i to moramo potvrditi na terenu ako mislimo da idemo prema peharu.”

Napadač Bajerna i Engleske, Harry Kane, takođe je pohvalio Srbe.

“Kada sve sumiramo, pobeda je zaslužena. Najvažnije je proći grupu. Znali smo da nas čeka teška utakmica jer Srbija ima nekoliko odličnih igrača. Bilo je trenutaka u drugom poluvremenu kada su nas naterali da kampiramo u naših 16 metara i bilo nam je jako teško da izađemo. Na kraju, veoma važna pobeda”, rekao je Kane.



Izvor:
Share.