Kasarna „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini i ove godine bila je domaćin turnira „Vidovdan 2024“ u malom fudbalu i streljaštvu – disciplina vazdušna puška.

Turnir koji se svake godine organizuje povodom proslave Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, organizuje se sa ciljem širenja i njegovanja tradicija, razvijanja međuljudskih odnosa i kulture, a kao rezultat uspješne saradnje i dobrih odnosa sa lokalnom zajednicom.

Pored ekipa 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka učešće u Vidovdanskom turniru uzele su ekipe MUP Republike Srpske PU Bijeljina, Vatrogasne jedinice Bijeljina, Kazneno popravnog zavoda Bijeljina i AD „ORAO“.

Pored sabornosti iskazane ovim okupljanjem ono što je bitno naglasiti je da je turnir prošao u najboljem redu, da su svi učesnici bili zadovoljni, iskreno čestitajući jedni drugima na ostvarenim rezultatima.

U malom fudbalu ekipa 3. pješadijskog bataljona iz Bijeljine osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto ekipa VZ ORAO dok je trećeplasirana bila ekipa MUP RS, PU Bijeljina.

U streljaštvu zlatnom medanjom okitila se ekipa MUP RS, PU Bijeljina, srebrna je bila ekipa Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina, a bronzu je odnijela ekipa 3. pješadijskog bataljona iz Bijeljine.

Diplome, medalje i pehare plasiranim ekipama uručio je komandant kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ pukovnik Miroslav Baljak na ceremoniji zatvaranja turnira, koji se tom prilikom zahvalio svim ekipama na učešću, pohvalio fer i korektnu igru, kao i odnos i ponašanje svih učesnika turnira.

Na kraj je poželio srećan put i povratak kući gostujućim ekipama te ih podsjetio da je poziv za Vidovdanski turnir uvijek za sve otvoren i zahvalio se na iskazanoj podršci pripadnicima 3. pješadijskog bataljona.



Izvor:
Share.