Dušan Tadić je jedan od igrača Srbije koji je bio u posebnom fokusu od početka turnira.

Njegova, ali i igra celog tima bila je predmet analize našeg poznatog stručnjaka, Dragoslava Stepanovića.

On je u razgovoru za Telegraf rekao kako će meč sa Dancima biti od presudne važnosti.

“Nastavljamo tamo gde smo i završili kvalifikacije, ni bolje ni gore. Doveli smo se sebe u situaciju ‘biti ili ne biti’. Ovo su utakmice koje su najteže moguće za igranje bez obzira na protivnika. Ja mislim da je Danska u odnosu na nas i Sloveniju možda i najbolji tim, ali nama nije ništa drugo preostalo, jer smo protiv Engleza igrali kukavički. Tek kad smo videli kako igraju Englezi onda smo rekli trebali smo ovo, trebali smo ono, pa kad je trebalo, što niste uradili”, kaže Stepanović.

Izdvojio je sportost u igri kao jedan od najvećih problema.

“Nemamo igru unapred, u dubinu. Ja sam očekivao da Mitrović bude ‘martinela’, a da Vlahović ulazi u prazan prostor, jer on ima tu fantastičnu brzinu na deset metara. Ali ono što sam video jesu Samardžić i Birmančević koju su napravili prevagu i uneli živost kada su ušli. Samardžića znam još iz Herte, kada je igrao ovde dao je 14,15 golova kao vezni igrač. Drugo, gospodin Tadić je uvideo da nije toliko dobar igrač koliko misli o sebi, jer da je toliko veliki igrač on bi dao dva gola i namestio dva. Nije zadovoljio koliko je pričao o sebi. Mislim da Samardžić sada ima ono što je Tadić imao nekad. Te driblinge koji idu u dubinu, ne u širinu. Tadić je to izgubio za sve ove godine, jer ima 34 godine, a i turska liga nije toliko jaka kao holandska ili nemačka. Mada je činjenica da je protiv Engleza falio neko ko će tu loptu da provuče”, jasan je nekadašnji trener Ajntrahta iz Frankfurta.

Osvrnuo se i na igru u ofanzivi.

“Ne mogu Mitrović i Vlahović da budu dobri ako ne dobijaju kvalitetne lopte iz sredine terena. Moram da kažem da je Mitrović sam sebi stvorio šansu protiv Engleza, Vlahović isto sam. Jedinu šansu iz uigrane akcije smo imali kada je Tadić dodao Joviću, ali je ovaj loše primio. Da li to možemo da ispravimo to je pitanje mentalne strane”.

Sledi meč sa Dancima, Stepanović je podvukao šta je najbitnije da se uradi na toj utakmici.

“Sada je pitanje da li će da stavi Tadića, on nije pokazao ono što je o sebi tvrdio. Piksi je to isto pričao kao i Tadić, kada ga je Boškov stavio na klupu. Pa je pričao o sebi kao veličini da je ovo ili ono, da drugi nisu na njegovom nivou. Ni od jednog igrača nikada nije zavisila cela ekipa, nikada. U ono vreme Džajić je bio taj, čak ga Miljan u ono vreme pošalje na Zlatibor, a mi onda trčimo uz one stepenice uzbrdo-nizbrdo, a on nas gleda i smeje se. To je jedini igrač koga ja znam, a svi ostali igrači nisu dorasli Džajiću i ne mogu da tvrde da su toliko dobri”, zaključio je poznati stručnjak.



Izvor:
Share.