Fudbalska reprezentacija Srbije je još uvek u igri za plasman u osminu finala Eura u Nemačkoj, a do tog rezultata može čak i sa dva osvojena boda.

Postoje četiri grupe Eura gde trećeplasirana ekipa može imati dva boda, što je šansa za našu reprezentaciju.

Srbija mora ići na pobedu protiv Danske kako bi stigla i do drugog mesta na tabeli, ali bi im i bod u nekim kalkulacijama mogao biti dovoljan, pišu naše kolege iz Srbije.

Konkretno, postoje tri takva scenarija.

Prvi slučaj

Da bi Srbija bila treća u grupi sa dva boda, potrebno je da Engleska savlada Sloveniju sa dva gola razlike. Drugi uslov jeste da Škotska i Mađarska odigraju nerešeno, kao i da Italija ne izgubi od Hrvatske, a Albanija izgubi od Španije.

Drugi slučaj

Pored pobede Engleske od dva gola razlike, potrebno je da Mađarska i Škotska odigraju nerešeno, kao i da Turska savlada Češku Republiku, a Portugal ne izgubi od Gruzije.

Treći slučaj

Pored pobede Engleske od dva gola razlike, potrebno je da Portugal ne izgubi od Gruzije, Turska savlada Češku Republiku, Španija pobedi Albaniju i Hrvatska ne pobedi Italiju.

Podsetimo, Srbija će u utorak odmeriti snage sa selekcijom Danske, a susret na Allianz Areni u Minhenu igra se sa početkom u 21:00 sat.



Izvor:
Share.