ENGLESKA i Slovenija su odigrale bez golova, baš kao i Srbija i Danska u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva. Takvim ishodom Engleska je završila grupu na prvom mestu sa pet bodova. Srbija je ispala sa dva boda, dok su Slovenija i Danska završile grupu sa identičnim brojem bodova, gol-razlikom i remijem u međusobnom duelu.

Prvi sledeći kriterijum je onaj koji se tiče fair-playa, odnosno u prednosti je ekipa koja je sakupila manje kartona. Međutim, ni taj kriterijum nije mogao napraviti razliku jer imaju isti broj žutih kartona (6) i crvenih kartona (0). Na kraju je morao biti primenjen kriterijum pozicije u kvalifikacijama i Danci su zbog toga završili grupu kao drugi, a Slovenci kao treći.

Neverovatno je da su ove dve reprezentacije igrale u istoj grupi i da su osvojile isti broj bodova, tačnije 22. Međutim, Danci su tu imali bolji međusobni omjer. U junu prošle godine u Sloveniji je bilo 1:1, dok je u novembru Danska kod kuće slavila sa 2:1. Tako su Danci završili ispred Slovenaca zbog gola koji su postigli pre sedam meseci.

Zanimljivo, da su ove ekipe međusobno igrale u poslednjem kolu i da su odigrale nerešeno, pucali bi penale.



Izvor:
Share.