Bokseri Slavije su šampioni Srbije. U velikom finalu u banjalučkoj dvorani Centar savladali su Radnički Beograd 10:4.

Na otvaranju finala odličan boks su prikazali mladi Mihajlo Đekić i Branislav Marković. Bokser Slavije je uspio da iskoristi svoje prednosti i dođe do prvih bodova. U narednoj borbi Alen Rahimić je takođe bio siguran i povećao je prednost domaćeg tima.

Neizvjesnost u finale donio je Filip Džida koji je savladao boksera Slavije Aljaž Šircelj. Nakon toga su Nejc i Rogić sjajno krenuli u prvoj rundi. Razmjena udaraca, velika borba, ali je nažalost Rogić obnovio povredu i bio prinuđen da pred meč. Slavija je zatim dobila nove poene jer zbog povrede Dario Tomić nije ušao u ring.

Najbolji meč večeri su odboksovali Leo Cvitanović i Sandro Poletan, koji su oduševili publiku. Banjalučanin koji je branio boje Radničkog je sjajno boksovao i na kraju su odlučivale nijanse pa je Cvijanović slavio podijeljenom odlukom sudija. Duel je bio sjajan, sijevali su odlični udarci i gledaoci su mogli samo da uživaju.

Na kraju je Lazar Lazarević donio nove bodove jer je savladao Aljaža Bana prekidom u prvoj rundi.

Predsjednik Republike Srpske i ujedno predsjednik Organizacionog odbora finala Lige Srbije Milorad Dodik je uručio pehar kapitenu Slavije Leu Cvitanoviću koji je ligu završio bez poraza.

Medalje pobjedničkom timu uručio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Rezultati: Slavija – Radnički 10:4, po kategorijama 57 kilograma: Mihajlo Đekić – Branislav Marković 2:0( jednoglasna odluka sudija), 63.5 kg Alen Rahimić – Stefan Pilipović 2:0(podjeljena odluka sudija), 67. kg Aljaž Šircelj – Filip Džida 0:2(podijeljena odluka sudija) 71. kg Nejc Petrič – Igor Rogić 2:0 (povreda Rogića), 75.kg Gal Šepic – Dario Tomić (bez borbe) 2:0, 80. kg Leo Cvitanović – Sandro Poletan 2:0(podijeljena odluka sudija), preko 92 kg Aljaž Ban – Lazar Lazaraveć 0:2(prekid sudija)



Izvor:
Share.