Srpski vatrogasci, koji su stigli na Eviju kako bi pomogli u gašenju vatrene stihije, ali su sa sobom doneli hranu i osnovne potrepštine za žrtve požara i ostavili poseban utisak, prenose grčki mediji.

Svetske agencije i lokalni mediji objavljuju fotografije i snimke na kojima se vidi kako se naši heroji hrabro bore sa vatrenom stihijom koja na Eviji guta sve pred sobom.

Međutim, srpski vatrogasci su ostavili i poseban utisak jer su sa sobom doneli hranu i druge neophodne stvari.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se kako vatrogasci dele pomoć žrtvama i meštanima u područjima koja su u opasnosti od požara. Ove fotografije oduševile su Grke, koji su u komentarima imali samo reči hvale i zahvalnosti srpskim vatrogascima, nazvavši ih pravoslavnom braćo.

Da podsetimo, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Iz Grčke stižu potresni snimci naših vatrogasaca koji se nalaze u grotlu požara, ali i fotografije na kojima su u zagrljaju grčkih kolega, koji su im veoma zahvalni što su priskočili u pomoć.

Share.