Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale egzibicionog turnira “Šest kraljeva slemova” u Rijadu.

Srpski as je danas poražen u spektakularnom polufinalu od prvog tenisera svijeta Janika Sinera. Prvi reket svijeta je slavio 2:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:4 poslije dva sata i 25 minute igre. Ovo je bio četvrti vezani trijuumf Sinera nad najboljim teniserom svih vremena uključujući i nedavno finale u Šangaju.

Siner je bio puno bolji u prvom setu. Odmah je na startu napravio brejk i poremetio Novaka koji do kraja seta nije uspio da se vrati u meč. Italijan je napravio dva brejka za ubjedljivih 6:2.

Odlično je Nole otvorio drugi set, došao je do brejka i poveo sa 2:0, ali je brzo vratio Italijan istom mjerom i tako se vratio u set. Uslijedili su sigurni servisi oba tenisera, a odluka je pala u u taj-brejku. U 13. igri rapsodija Novaka Đokovića. Specijalista za taj-brejk je demolirao Sinera sa 7:0 za 1:1 u setovima.

Treći set Siner otvara brejkom, ali je odmah uslijedio ribrejk Novaka koji još jednom pokazuje nevjerovatnu mentalnu snagu i stabilnost. Tada smo znali da ćemo imati dramatičnu završnicu. Novak se susreo sa problemima u petom gemu, Siner je imao četiri brejk lopte, ali Đoković još jednom pokazuje od čega je satkan. Zadržao je servis i poveo sa 3:2. Umalo je odmah je uslijedila kazna. Novak je imao dvije vezane brejk lopte, 40:15, ali sada Siner pokazuje zašto ove godine igra najbolji tenis na svijetu. Izvlači se i dolazi do 3:3.

U narednom gemu Italijan uspjeva oduzeti servis Novaku za 4:3. Kada su svi mislili da je kraj Đoković još jednom sve oduševljava i vraća brejk za 4:4 za potpunu dramu i delirijum u Rijadu. No, tu nije bio kraj brejkovima, jer Siner pravi drugi uzastopni za 5:4. Kasnije je odservirao ua konačnih 6:4.

Podsjetimo, turnir u Rijadu igra se za rekordni novčani fond. Pobjedniku će pokupiti najveći ček u istoriji tenisa – četiri i po miliona dolara.

U drugom polufinalu večeras se sastaju Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

Share.
Exit mobile version