“Dug kluba je veći nego što sam očekivao, iznosi čak 60 miliona evra!” Rasim Ljajić zahteva odlaganje Skupštine Partizana: Ne želim da budem poput engleske kraljice.

Finansijska situacija u Partizanu postaje sve složenija, jer je dug premašio početna očekivanja. Rasim Ljajić, predsednik kluba, naglašava da je hitno potrebno pronaći rešenje za ovu krizu, a kako bi se tome pristupilo ozbiljno, traži odlaganje Skupštine. “Ne želim da budem figura bez uticaja, poput engleske kraljice. Potrebno je da se aktivno uključimo u rešavanje problema,” izjavio je Ljajić, jasno stavljajući do znanja da je stabilizacija kluba prioritet.”

Moj plan obuhvata četiri ključne tačke, sa ciljem da za godinu dana postignemo prve opipljive rezultate. Prva tačka odnosi se na organizacionu i finansijsku stabilizaciju kluba. Druga tačka podrazumeva revitalizaciju omladinskog pogona i skauting službe, jer Partizan mora ponovo postati fabrika za proizvodnju mladih talenata. Bez toga, klub ne može opstati na srednji rok. Treća tačka je hitan početak radova na poboljšanju infrastrukture. Nedopustivo je da svlačionice budu u tako lošem stanju ili da Zemunelo svakodnevno propada. Četvrta tačka, Partizan mora da igra evropska takmičenja, jer bez toga, ma šta radili, nećemo imati održivu budućnost.

Što se duga tiče, još uvek nisam video zvaničnu dokumentaciju, ali prema informacijama kojima raspolažem, ukupan dug Partizana iznosi oko 60.000.000 evra. Da bi klub prošao UEFA monitoring, potrebno je osigurati najmanje pet miliona evra odmah, a do kraja godine još dodatnih pet miliona evra.

Share.
Exit mobile version