Turski fudbal potresa seks-skandal u koji su upleteni sutkinja i delegat, oboje zaposleni u Turskom fudbalskom savezu. Na društvenim mrežama u Turskoj deli se snimka njihovog odnosa.

U pitanju je sutkinja Elif Karaarslan (24), nekada talentovana fudbalerka Bešiktaša, koja se morala povući zbog teške povrede. Odlučila je ostati u fudbalu kao sudija. Sudačka komisija ju je suspendovala zbog skandala i oduzela joj licencu.

Savez je reagovao i iz fudbala izbacio nju i delegata Orhana Erdemira (61). Erdemir je bio sudija u turskoj ligi, a od 2004. godine je u penziji. Karaarslan se ne slaže s odlukom saveza, a na Instagramu je napisala:

“Ispred mene je dug put, ali ću ga savladati na najjači i najodlučniji način. Plakanje, vrištanje i tuga nije ono što ja radim. Do kraja ću se boriti za sebe. Ja sam samo jedna od brojnih oštećenih, nadam se i poslednja.”

Njen advokat je rekao: “Mrežama kruži montirani video, koji je u potpunosti kreirala veštačka inteligencija s profila treće osobe i nema nikakve veze s mojom klijentkinjom. Ako proučite video, možete jasno videti da slika nije jasna i da je kompjuter spojio ljude na njemu.

Ovaj video je napravljen zlonamerno. Nema veze s onim što se u njemu tvrdi, da je nastao na profilima moje klijentkinje Elif Karaarslan. Identifikovali smo profile na društvenim mrežama koji kreiraju i dele ovaj uvredljivi i lažni sadržaj i pokrećemo postupke protiv njihovih autora.”

Share.
Exit mobile version