Košarkaši Partizana došli su večeras do prve pobjede u Evroligi.

Nakon dva uvodna poraza (Baskonija, Real) crno-bijeli su večeras u veličanstvenoj atmosferi Beogradske Arene savladali ekipu Bajerna sa 86:78. Partizan je sada na skoru 1-2, a isti omjer ima i Bajern.

Vidjeli smo najbolje ovosezonsko izdanje tima Željka Obradovića. Bila je to jednosmjerna ulica, potpuna kontrola rezultata i igre od početka do kraja. Na krilima navijača su prvi period dobili sa 24:15, a na poluvrijeme je Partizan otišao sa velikih 49:32.

U trećem periodu Bavarci su uspjeli da spuste na jednocifren zaostatak (48:56), ali je Partizan ipak uspio da odbije napad gostiju, te se brzo vratio na plus 14 (62:48). Na kraju treće dionice na semaforu je stajalo 71:52.

Do kraja su domaći odigrali veoma lošu četvrtinu, ali su ipak uspjeli sačuvati vođstvo, iako su gosti ponovo uspjeli da spuste ispod 10 razlike i donekle unosu malo nervozu u domaćem taboru. Prvo ime u Partizanu je bio Sterling Braun sa 22 poena. Istakli su se i Karlik Džons (14), te Frenk Nilikina kao i Isak Bonga sa po 13 poena. Dvocifren je bio i Tajrik Džons (13). Kod Bajerna Andreas Obst je imao 15 poena.

Partizan za dva dana “gostuje“ Makabiju koji podsjetimo domaće utakmice igra u hali “Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Obradović: “Ne, ne slažem se”

Željko Obradović, trener Partizana, govorio je finišu meča između Partizana i Bajerna (86:78) u kom je njegov tim stigao do prve pobede ove sezone.

Njegov tim je imao +21 u jednom trenutku u prvom poluvremenu, a u poslednjih 10 minuta ušao sa viškom od 19 poena.

Uprkos tome, Bajern je uspeo umalo da se vrati, ali Obradović ne smatra da smo videli dramatičnu završnicu.

“Ne, nije bilo drame. Ne slažem se. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Bilo je dosta dobrih minuta i stvari. Zahvaljujem se navijačima koji su još jednom”, rekao je Obradović

Upitan je i šta je presudilo?

“Agresivnost u odbrani i to što smo svakog trenutka znali šta da radimo u napadu. Iako smo nekad doneli neke pogrešne odluke i promašili šuteve”, zaključio je Obradović

Share.
Exit mobile version