Fudbaleri Srbije poraženi su večeras u Kordobi od Španije sa 0:3 u četvrtom kolu Grupe 4 elitne divizije Lige nacija.

Prvi duel ove dvije ekipe odigrale su u septembru u Beogradu i u izjednačenoj igri je bilo 0:0 ali večeras u Kordobi je bila sasvim drugačija slika jer je domaćin cijelu utakmicu vodio glavnu riječ na terenu. Sa druge strane Srbija je imala tek jedan urarac u okvir gola rivala.

Gol je pao već u petom minutu i to nakon smušene reakcije odbrane “orlova”. Pedro Poro je sa desne strane centrirao, Ajmerik Laport je skočio na drugoj stativi pored Nemanje Maksimovića i Strahinje Erakovića i glavom savladao Predraga Rajkovića.

Ovaj gol kao da je malo probudio ekipu Dragan Stojkovića Piksija ali malo je to vrijedilo jer nimalo nisu bili opasni po gol rivala. Sa druge strane vođstvo Španaca je moglo biti udvostručeno već u 10. minutu kada je zaprijetio Fabijan Ruis baš kao i šest minuta kasnije kada je Mikel Merino pogodio stativu.

Iako su nastupili u znatno izmijenjenom sastavu Špancu su imali totalnu kontrolu na terenu jer Srbija je prvi udarac ka golu rivala imala tek u 30. minutu. Da su fudbaleri domaćeg tima bili precizniji i da golman Srbije Predrag Rajković nije bio na visini zadatka rezultat na poluvremenu bio bio znatno lošiji po Piksijev tim.

Najveću šansu za 2:0 Španci su imali u 54. minutu iz penala ali Alvaro Morata je loptu poslao preko gola. I ostatak meča proveo je u dominaciji Španaca koji su tražili drugi gol a Morata je popravio utisak u 64. minutu golom za 2:0. Sve dileme oko pobjednika ako ih je uopšte bilo u 77. minutu golom iz slobodnog udarca riješio je Aleks Baena.

I u ovom susretu se ponovila stara boljka “orlova” koji nikako da vežu bar dvije dobre partije, Piksi je kombinovao neka rješenja ali nikako da pronađe dobitnu kombinaciju.

U drugom večerašnjem duelu ove grupe Švajcarska je odigrala 2:2 protiv Danske pa bi gostovanje Srbije u Cirihu 15. novembra mogao biti ključan u borbi za drugo (vodi u četvrtfinale) ali i treće mjesto (vodi u borbu za opstanak u elitnoj diviziji) u Grupi 4. Posljednja duel Srbija igra 18. novembra u Beogradu protiv Danske.

Španija ima 10 bodova i već je obezbjedila narednu rundu takmičenja. Danci su drugi sa sedam, Srbija ima četiri a Švajcarska bod.

Share.
Exit mobile version