Vaterpolisti Srbije pobedom su započeli svoj put na Olimpijskim igrama u Parizu!

Izabranici Uroša Stevanovića pobedili su Japan rezultatom 16:15 u prvom kolu grupne faze. Nije bilo onako kako su mnogi očekivali, morali su naši vaterpolisti pošteno da se namuče kako bi došli do prve pobede u glavnom gradu Francuske.

Sjajno je danas igrao Japan, sastav sa spcifičnom stilom igre, mnogi su mislili da on ne bi trebalo da bude preveliki zalogaj našim igračima, međutim, nije baš tako bilo. Po mnogim ocenama Japan je uz Australiju, rivala Srbije u drugom kolu, najslabiji sastav u B grupi.

Mučili su se “delfini” na današnjem meču, nije sve išlo onako kako treba, a ovakav otpor Japana gotovo da niko nije očekivao. Lako su se Japanci vraćali u život, koristili su skoro svaku situaciju u kojoj su imali igrača više i uspeli da izbore dramu u samom finišu meča.

Tada je proradila odbrana našeg tima, a sjajni Dušan Mandić je podsetio zbog čega je jedan od najboljih u ovom sportu. Kada god je bilo teško, Mandić je bio precizan, i sjajnim pogotkom doneo našoj reprezentaciji prednost od 16:15 na minut do kraja…

Imali su Japanci napad za izjednačenje, ali su naši vaterpolisti uspeli da se odbrane i stignu do pobede.

Share.
Exit mobile version