Ekipa Mladena Žižovića je uspjela da sa ekipom Panatinaikosa odigra neriješeno-1:1 i tako ispiše nove stranice u istoriji kluba.

Od starta meča je napao Panatinaikos i iskoristio malo Borčevu opijenost sopstvenim ambijentom na svom stadionu, ali su se ubrzo Banjalučani konsolidovali i preko Savića zaprijetili. I u narednom napadu je stigao šok kada je ekipa Panatinaikosa povela preko kapitena Bakasetasa, koji je nakon odličnog centaršuta Filipa Mladenovića stigao do vođstva. Nisu pali Banjalučani nakon toga, krenuli su u napad prijetio je večeras odlični Kulašin, ali i Savić.

Velike probleme je stavarao Đuričić svojim individualnim kvalitetom, ali nišzta konkretno nije uradio. Poslije je intenzitet igre opao, Panata je umrtvila igru i tako poluvrijeme privela kraju.

U drugih 45. minuta kao da je na teren izašla druga ekipa. Borac je igrao u rangu vrhunskih evropskih ekipa, što je i materijalizovano u 50. minutu kada je nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Erera odlično skočio Despotović i donio izjednačenje svome timu.

Negdje oko 70. minuta meča Borčevi igrači su počeli da gube snagu, ali ne i odlični Kulašin koji je svojim sprintovima pokušao da iznenadi odbranu, ali su ga Panatinaikosovi defanzivci rušili.

Mladen Žižović je ponovo pokazao hrabrost, poslije je ubacio sve napdačke opcije koje je imao u vidu Marčetića i Čavića. Prijetio je Panatinaikos do kraja, u nadoknadi vremena imao i šansu preko Ounahija, ali od toga na sreću Borca nije bilo ništa.

Share.
Exit mobile version