in

Tramp nagovijestio da će objaviti kandidaturu za predsjednika

Foto: Depositphotos

Bivši američki predsjednik Donald Tramp nagovijestio je da će objaviti kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine, već u toku sljedeće nedjelje, kada je na političkom skupu u Ohaju poručio da će saopštiti “veliku najavu” 15. novembra.

“Imaću veoma veliku najavu u utorak, 15. novembra u Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi”, rekao je Tramp pristalicama u ponedjeljak, na mitingu republikanskih kandidata uoči američkih međuizbora koji se održavaju danas, prenosi Rojters.

Tramp je odbio da iznese tom prilikom više detalja, i objasnio da ne želi da “odvraća pažnju od sutrašnjih veoma važnih, čak i ključnih izbora”.

Amerikanci danas glasaju na izborima koji mogu da dovedu do toga da republikanci preuzmu kontrolu nad jednim ili oba doma Kongresa.

Nezavisni analitičari predviđaju da će republikanci vjerovatno osvojiti još oko 25 mjesta u Predstavničkom domu, što je više nego dovoljno da imaju većinu, a takođe bi mogli da dobiju i jedno dodatno mjesto u Senatu koje im je potrebno za kontrolu nad ovim domom američkog Kongresa, navodi britanska agencija.

Američki predsjednik Džozef Bajden u ponedjeljak je upozorio da bi pobjeda republikanaca mogla da oslabi demokratske institucije u SAD.

Apsolutni rekorder u BiH: Za neplaćene kazne duguje 267.000 KM

Na birou hiljade nezaposlenih, a Srpskoj fali radnika