in

Stravičan snimak nesreće: Ukrao motor, bježao od policije, udario u auto pa poginuo

Motociklista kojeg je pratila policija nakon što je odbio da stane, poginuo je nakon što je udario u jedno vozili.

Na snimku koji je objavila televizija SKI9 vidi se kako vozač juri niz bulevar Roscoe u Los Anđelesu, a kasniji izvještaji su otkrili da je osumnjičeni išao brzinom do 210 kilometara na sat. U jednom trenutku se mogao vidjeti vozač kako stoji na motociklu, samo nekoliko trenutaka prije nego što je udario u vozilo koje je skrenulo lijevo u aveniji Fallbrook.

“Motociklista je odbačen u vazduh pri udaru i proglašen je mrtvim na licu mjesta”, saopštila je vatrogasna služba Los Anđelesa.

„Ovo je veoma tužan dan. Samo još jedan primjer kako bezobzirna vožnja – bez obzira na to ko je u pitanju – uzrokuje smrt“, rekao je kapetan LAPD Endi Nejman.

U udesu su povrijeđena još dva lica, a izvještaji navode da su u stabilnom stanju.

Prijavljena krađa

Sve je počelo kada je prijavljeno je da je motocikl ukraden, a policija ga je „pratila“, ali nije bila uključena u potjeru.

“Date su neke izjave da smo u potrazi za ovim motociklom. Samo želim da bude vrlo jasno da ni u jednom trenutku nismo bili u potjeri“, rekao je Nejman.

Policajci koji su bili na tajnom zadatku uočili su sumnjive stvari u vezi sa motociklom i njegovim vozačem.

„Postojalo je nešto što je upozorilo policajce na tajnom zadatku. Oni su provjerili registraciju, te utvrdili da se radi o ukradenom vozilu“, nastavio je Nejman.

Kada su policajci pokušali da zaustave motociklistu na obližnjem parkingu, on je pobjegao sa lica mjesta.

„Kada je pobjegao, komandiri su donijeli odluku da nećemo juriti ovaj motocikl“, rekao je Nejman.

Nejman je rekao da je nekoliko faktora uticalo na odluku da se motocikl ne goni, uključujući „doba dana, nivo saobraćaja i potencijalnu opasnost za javnost“.

Tada je motocikl nastavio da bježi od policajaca brzinom većom od 100 milja na sat, izgubivši policijsko vozilo koje ga je pratio. Međutim, policijski helikopter je i dalje bio u vazduhu da bi pratio vozača. Nedugo zatim došlo je do sudara u kojem je stradao motociklista.

Nesreća se dogodila u četvrtak.


Spremite se za debele minuse početkom sedmice: Temperature i do -26

Bijeljinac pijan vozio kamion, pa izazvao saobraćajnu nesreću