in

Brutalne scene: Žestoki sukobi u Holandiji, službeni pas napao demonstranta, hitna naredba iz drona

Ogromna grupa ljudi koji se protive kovid merama holandske Vlade okupila se u blizini Nacionalnog muzeja u Amsterdamu. Protest, koji su vlasti zabranile, brzo je prerastao u nasilje. Demonstranti su se sukobili sa policijom, na njih su puštani psi, a izdato je i hitno saopštenje iz drona.

Haotične scene odigrale su na ulicama holandske prestonice, gde je policija u opremi za nerede pokušala da rastera hiljade demonstranata koji su se okupili na trgu Muzejplejn.

Situacija je brzo eskalirala, a na fotografijama i video-snimcima na društvenim mrežama se vidi kako se policajci sukobljavaju sa grupama demonstranata koji pokušavaju da probiju policijske kordone.

Viđeno je kako policajci tuku demonstrante pendrecima i guraju ih, a demonstranti su odgovorili udarajući policiju pesnicama, kao i transparentima. Za sada nema izveštaja o povređenima. Raspoređen je i dron koji je pozivao demonstrante da napuste to područje.

Posebno uznemirujući video koji kruži društvenim mrežama prikazuje kako policijski pas ujeda jednog demonstranta. On je očigledno pokušao da se probije kroz red policajaca sa psima, od kojih jedan juriša i ujeda čoveka za ruku. Na snimku se vide još dva psa koje kontroliše policija, prenosi RT.

Fotografije snimljene na licu mesta ukazuju na to da su neki demonstranti privedeni. Najmanje jedna osoba je uhapšena nakon „provociranja“ policajaca, prenose lokalni mediji.

Holandija je bila svedok brojnih demonstracija protiv zaključavanja poslednjih meseci, koje su podstaknute sve restriktivnijim merama vlade protiv kovida 19, uključujući delimične blokade i uvođenje sistema zdravstvenih propusnica za vakcinisane.

Pucnjava u Istočnom Sarajevu: U razmjeni vatre ranjen muškarac

Treći dan potrage za nestalim mladićem, otac: Kćeri su mi rekle – idi, nađi ga