in

Zatraženo produženje pritvora nesavjesnom vozaču iz Bijeljine

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je Okružnom sudu u Bijeljini podnijelo Prijedlog za produženje pritvora protiv Pere Despotovića, vozača „golfa“, koji je usmrtio dječaka na pješakom prelazu u Bijeljini, a njegove roditelje povrijedio.

Upućen je prijedlog za produženje pritvora protiv P. D. zbog osnovane sumnje da je 26.10.2021. godine, kao učesnik u saobraćaju, pod uticajem alkohola preko 1,50 promila alkohola u krvi, ugrozio saobraćaj, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, i tom prilikom je kod jednog lica nastupila smrt a dva lica su teško tjelesno povrijeđena, čime bi počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 4. u vezi sa stavom 2. a sve u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske- navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prenosi Avaz.

Produženje pritvora je predloženo zbog osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do narušavanja javnog reda, obzirom na način izvršenja djela i posljedicu koja je nastupila. Iz Okružnog suda u Bijeljini nema zvanične informacije da li je prijedlog usvojen,

Riječ je o stravičnoj nesreći i kojoj je, u ulici Kulina bana pored kanala Dašnica u Bijeljini, poginuo četrnaestogodišnji D. H., dok su njegovi roditelji povrijeđeni. Otac dječaka Eldin Hidanović zadobio prelom noge, a majka Alija Beganović ruke.

Dječaka je prvo udario „audi” i pobjegao nakon čega su mu pritekli u pomoć roditelji. Na njih troje je potom naletio „golf” kojim je upravljao osumnjičeni Pero Despotović. I on je pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen kao i vozač “audija” Dalibor Spasojević

 

Izvor: Avaz.ba

Bijeljina dobila SELFI znak

Novi biser Bisere Turković – Zbog bizarnog videa, postala predmet ismijavanja na Tviteru