in

VELIKI USPJEH U VENECIJI Aleksandar Novicki, juniorski prvak svijeta

Sjajne vijesti su sinoć stigle iz Venecije gdje se održava Svjetska karate lige za mlade. Aleksandar Novicki, karatista “Šampiona” iz Bijeljine postao je apsolutni juniorski prvak svijeta u kategoriji +76kg.

U organizaciji Svjetske karate federacije u Veneciji je u toku takmičenje Svjetske karate lige za mlade, na kojoj su učešće uzeli karatisti iz više od 50 zemalja svijeta. Radi se o takmičenju za djecu uzrasta 12 do 13 godina, odnosno za sportske kategorije kadeta i juniora. Ovo je najveći zvanični stepen takmičenja u okviru Svjetske karate federacije (WKF).

Boje naše zemlje na ovom takmičenju predstavlja i Karate klub „Šampioni” iz Bijeljine sa četiri predstavnika koji su se takmičili u kategoriji juniora. Nikola Zelenović – Blagojević, Aleksandar Novicki, Miloš Simić i Lazar Marković.

“Ovo je zaista nevjerovatan uspjeh. Naš Aleksandar Novicki je apsolutni juniorski prvak svijeta u kategoriji +76kg. Ovo je šesta po redu svjetska medalja osvojena u istoriji takmičenja” , istakao je Milorad Marković, trener Kk “Šampion”.

 

 

Izvor: Bijeljina Danas

U Biblioteci “Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom”

U Bijeljini 13 novozaraženih, u Srpskoj 154, 10 preminulo