in

Veliki gest malih sugrađana

U okviru ovogodišnjeg obilјežavanja Dječje nedjelјe, na Gradskom trgu u Bijelјini mališani vrtićkog uzrasta organizovali su, uz pomoć svojih vaspitača, prodajnu izložbu proizvoda od recikliranog materijala koje su sami napravili.

Današnju izložbu pripremila su djeca iz vrtića „Čika Jova Zmaj“, a podršku na Trgu su im pružili i drugari iz Predškolske ustanove „Dragan i Zoran“.

Najmlađim sugrađanima se ove godine pridružio i gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima, a oni su mu pojasnili da tradicionalno, svake godine, organizuju prodaju onoga što sami naprave u vrtiću, te da će novac od prodaje otići u humanitarne svrhe.

Direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, pojasnio je da se u ovoj ustanovi bave humanitarnim aktivnost tokom cijele godine, a ne samo tokom Dječje nedjelјe – djeca svoje radove izlažu u holu vrtića i ostavlјaju mogućnost roditelјima da ih kupe po simboličnoj cijeni.

Uz zahvalnost roditelјima koji su kupili najveći dio izloženih predmeta, odnosno radova, Vujanović je naveo da odluku kome će novac biti proslijeđen donose Stručno vijeće i Savjet roditelјa.

CIK okrivio biračke odbore za kašnjenje rezultata: Bitnije im je bilo izvijestiti stranke nego nas

Kako se dijele direktni i kompenzacioni mandati