in

U Bijeljini otvoren Inovacioni centar za održivi razvoj

U Bijeljini je danas otvoren Inovacioni centar za održivi razvoj, koji će pružati podršku mladima koji žele da osnuju sopstveni biznis, sa fokusom na sektor informacionih tehnologija /IT/, te privrednicima u vidu obuke za unapređenje poslovanja.

Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković rekla je da je otvaranje ovog centra značajno za privredu, čime grad pokazuje stalnu brigu o privrednicima i rad na unapređenju poslovnog okruženja.

“Ovakav centar podržaće najviše privredna društva u IT sektoru, ali i druga preduzeća koja da bi bila konkurentna na svjetskom tržištu moraju da se digitalno transformišu”, izjavila je Markovićeva novinarima.

Markovićeva je podsjetila da je Privredna komora Republike Srpske otvorila Centar za digitalnu transformaciju, te izrazila nadu da će oba centra sarađivati i u korist privrednika sa područja Bijeljine.

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović naglasila je da će u ovom centru, osim mladih koji žele da pokrenu svoj posao i privrednika koji će raditi na unapređenju poslovanja kroz obuku, kreativni studenti završnih godina imati priliku da unaprijede održivi razvoj grada.

Ona je dodala da je otvaranje centra finansirano iz budžeta grada.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović naveo je da je ovaj centar namijenjen mladima i svima koji imaju dobre poslovne ideje.

“Obuke koje će se ovdje održavati pomoći će zainteresovanima da dođu do novih saznanja i vještina, što će im pomoći u pokretanju sopstvenog biznisa, odgovore potrebama tržišta rada”, napomenuo je Petrović i zahvalio svima koji su pomogli da ovaj centar bude otvoren.

Izvor: Srna

Bencun: U Ukrajini 41 državljanin BiH, situacija nezgodna

Putinov uslov Kijevu za prekid vojnih operacija: Neutralan status Ukrajine