in

Treća izložba učenika Slikarske radionice “Sfumato”

U Centru za kulturu „Semberija“ otvorena je treća godišnja izložba polaznika slikarske radionice „Sfumato“. Izloženo je 45 radova slikanih tehnikom akril na platnu, sa temama prilagođenim uzrastu polaznika – od tipično dječijih, do motiva koje su izabrali iskusniji polaznici koji su znatno napredovali u svom slikarskom umijeću.

Radionicu „Sfumato” pohađa pedesetak članova koji prvo mjesec dana uče crtež, da bi se navikli na tehniku, a nakon toga slijedi akrilik.- Cilj radionice je prvenstveno da razvija tehničke vještine slikarstva. Nećemo odustajati od visokih kriterijuma koje smo zadali, a svaka izložba koju priređujemo dodatno motiviše naše polaznike da se više posvete slikanju – istakao je Spomenko Đekić, idejni tvorac i vlasnik radionice.

Brojim posjetiocima izložbe obratio se i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je istakao da Bijeljina treba da bude ponosna na toliko umjetnika, pogotovo mladih, od kojih će možda neki izrasti i u akademske slikare.

– Ovakvi događaji i sve što umjetnici stvaraju oplemenjuju i daju dušu našem gradu. Zato smo zahvalni za vaše djelovanje i kreativnost – poručio je gradonačelnik Petrović.

Izvor: gradbijeljina.org

Ponovo dvocifren broj prijema u bijeljinskim kovid bolnicama

Kumanovo i Bijeljina – prijateljstvo dugo 15 godina