in

Srušen dio Vanekovog mlina iz 1888. godine koji je pod zaštitom države

Povodom rušenja dijela Vanekovog mlina koji je bio zaštićen odlukom Zavoda za zaštitu spomenika oglasio se gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na svom Instagram profilu, a tekst objavljujemo u cijelosti:

Nisam mogao vjerovati kada su mi javili da danas ruše onaj dio Vanekovog mlina koji je bio zaštićen odlukom Zavoda za zaštitu spomenika i koji nije trebao biti srušen već restauriran! Dio Vanekovog mlina koji je danas srušen je bio pod zaštitom, djelovi koji su prethodnih dana srušeni su bili pod dozvolom za rušenje!

Кo je odgovoran ovdje, Ministarstvo za građevinu, prostorno uređenje i zaštitu životne sredine ili nadležni građevinski ispektor u sklopu Republičkog inspektorata ili Građevinska inspekcija Grada Bijeljina ili Zavod za zaštitu spomenika kulture od posebnog kulturnog značaja ili oni koji su pod sumnjivim okolnostima prije nekoliko godina prodali ovu zemlju ili investitor?
Кo je kriv??? Ili su krivi svi!???

Bude li samo dio propusta od strane Inspekcije Grada Bijeljina za sutra najavljujem smjene, kažnjavanje i postavljanje pitanja krivične odgovornosti!
Nema kraja ljudskoj gluposti i neodgovornosti!

“Ceger” se gasi, radnicima najavljen otkaz

Ovo je najgora kombinacija za želudac