in

PU Bijeljina: U decembru pojačana kontrola saobraćaja

Policijska uprava Bijeljina tokom decembra vršiće pojačanu kontrolu kretanja motornih vozila koristeći raspoložive radarske sisteme i presretač, s ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda, čiji je dominantan uzročnik neprilagođena i nepropisna brzina, najavljeno je danas iz ove uprave.

“Kontrola brzine kretanja biće vršena, prevashodno, na magistralnim putnim pravcima, na lokalitetima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode sa nastradalim licima, kao i na području ulične mreže grada Bijeljina”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su naveli da su za devet mjeseci evidentirana 14.482 prekršaja prekoračenja propisane brzine, što čini oko 47 odsto od ukupnog broja evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Napominjemo, najveći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima evidentiran je kao posljedica nepropisne i nebezbjedne brzine, i to 31 odsto, sa težim povredama 22 odsto, dok je kod nezgoda sa poginulim licima nepropisna i nebezbjedna brzina bila uzrok u dvije nezgode, ili 25 odsto”, naveli su iz bijeljinske Policijske uprave.

Iz ove uprave su apelovali na vozače da brzinu prilagode, prvenstveno, uslovima i stanju puta, s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: Srna

Bijeljina: Građanima podijeljene sadnice

Poznati prevarant uručio odlikovanje Viškoviću