in

Predstavljena knjiga Ničiji vojnici

Biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina organizovala je predstavljanje knjige Ničiji vojnici, autora Željka Pantelića.

Željko Pantelić, preživjeli pripadnik JNA, koji je teško ranjen 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu napisao je knjigu “Ničiji vojnici”, sa željom da potraži odgovore na mnoga pitanja o tome kako je počeo rat u BiH.

Nakon šest godina krvavog istraživačkog rada zahvaljujući Centru za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske i dokumentacije do koje je uspio doći, napisao je knjigu Ničiji vojnici u kojoj je pokušao da da odgovore na mnoga pitanja koja su bila sporna u ovom slučaju.

Pored autora gost je bio major Zoran Benak, predsjednik Udruženja 65. zaštitnog motorizovanog puka Vojske Republike Srpske, koji je rekao da je knjiga “Ničiji vojnici” autentično svjedočenje o stradanju vojnika JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici, takođe naglasio je da bi ovu knjigu trebale da koriste institucije koje se bave zaštitom prava naših ljudi protiv kojih se vode optužnice, u njihovu odbranu, jer smatra da nisu osnovane.

Nešto više o samom 65. zaštitno motorizovanom puku kroz prezentaciju govorio je Dragan Nežić, a profesor srpskog jezika i književnosti Mladen Malešević rekao je nešto više o samoj knjizi.

Izvor: Bijeljina danas

Zašto huškačke izjave protiv jednog naroda u BiH nisu predmet sudskih procesa: Uvrede i mržnja sa građanskim predznakom

PU Bijeljina: Naredne sedmice pojačana kontrola saobraćaja