in

Potpisan sporazum o zajedničkim aktivnostima sa Pedagoškim zavodom

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dalibor Stević i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović potpisali su danas u Bijeljini sporazum o zajedničkim aktivnostima koji podrazumijeva niz novina u nauci i struci.

Stević je naveo da je riječ o aktivnostima u kojima su i do sada zajedno učestvovali, a kojima je, prije svega, definisan intenzitet konsultacija, razmjene mišljenja i učešća u svim oblastima.

On je dodao da je učešće studenata i nastavnika u radu sa Pedagoškim zavodom i do sada bilo vidljivo, posebno u reformskim procesima i svemu što bi trebalo da se unaprijedi u nastavi.

“Mi kao fakultet koji školuje buduće učitelje smatramo da je potpuno prirodno da intenziviramo dosadašnju saradnju sa Republičkim pedagoškim zavodom na dobrobit cjelokupnog nastavnog procesa kako bismo imali što bolja rješenja u budućnosti”, rekao je Stević novinarima.

Damjanović je naglasio da je dosadašnja saradnja sa Pedagoškim fakultetom ovim sporazumom potvrđena i da ništa nije prirodnije od toga da ove dvije institucije sarađuju.

“Sporazumom su definisana sva načela koja su neophodna za provođenje Akcionog plana koji je usvojila Vlada Srpske prije dvije godine i provođenje strategije obrazovanja koja je u nacrtu i koja bi trebalo da bude usvojena do Nove godine, a da važi do 2030”, rekao je Damjanović.

Izvor: Srna

Nasrnuo na suprugu u kafani, a ona ga ubola nožem

Bijeljinka uhapšena zbog pokušaja ubistva