in

Pogledajte kome je dozvoljen rad u Bijeljini 21. novembra

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini – 21. novembar je prema odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske republički praznik koji se praznuje jedan dan.

Prema odluci broj 02-014-1-3311/21  koju je izdala Gradska uprava Grada Bijeljina, a prema odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske, mogu da rade:

  • Svi objekti u zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta AD ”Lutrija Republike Srpske” Banja Luka, na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.
  • Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.
  • Ugostiteljskim objektima odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji grada Bijeljina.
  • Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

Sunčano i toplo

Muzičari u Venecueli oborili Ginisov rekord svirajući Srpsko-ruski marš